Neusspel special

Ben jij graag met je hond bezig en op zoek naar meer uitdaging en / of verdieping? Dan is deze neusspel special wellicht iets voor jou en je hond! Lees snel verder!

 

Logo neusspel

Neusspel

Snuffelen is ontzettend belangrijk voor honden. Zij leven in een geurwereld en door ze de ruimte geven om te laten snuffelen leren ze alles over die wereld. Honden hebben zo’n sterk, intensief en uniek zintuig dat ze tot prachtige dingen in staat zijn met de neus. Hoe meer een hond snuffelt, hoe meer voldaan en gelukkiger ze zijn.

Tijdens de cursus Neusspel, leer jij exact hoe de neus van de hond werkt, hoe belangrijk snuffelen voor ze is,  dat het echt een levensbehoefte is van honden en hoe de technieken van de Neusspellen worden aangeleerd. Bij Neusspel wordt gebruik gemaakt van jouw eigen persoonsgeur en dat maakt de Neusspellen nog unieker en leuker. Je zult zien dat je nog meer kan verbinden en samenwerken met jouw hond, mede door het gebruikt van je eigen persoonsgeur.

Neusspel is een uniek concept, omdat het zo opgebouwd is, dat het voor elke hondeneigenaar en voor elke hond te volgen is. Voor puppy’s, voor oudere honden, voor angstige honden, voor actieve honden die meer mentale uitdaging nodig hebben en revaliderende honden. Het is zo aan te passen, dat zowel voor de uiteenlopende type honden, als ook voor het diverse type mens het haalbaar is om een onwijs leuke cursus te volgen. Ook wanneer je fysiek minder in staat bent om intensieve activiteiten te ondernemen met jouw hond.  Denk ook aan kinderen. Kinderen die Neusspellen met hun hond leren, beleven samen zoveel nieuws en genieten er volop van.

Neusspel bestaat uit drie onderdelen die opgesplitst zijn in Speuren, Zoeken en Huiskamerzoeken.  Iedereen vindt speuren en zoeken leuk, maar veel speurcursussen zijn duur om te volgen voor een hondeneigenaar en een eigenaar zet het speuren niet snel of te weinig in buiten de lessen om. Want ze hebben daarvoor een spoorloper nodig en er gaat veel tijd in zitten. De onderdelen van Neusspel zijn zo opgezet dat je thuis en in de wandeling met jouw hond het heel praktisch en kortstondig kan toepassen. Zo kun je ontzettend leuk met je hond bezig zijn in korte spellen, die enorm veel plezier opleveren en een hond veel mentale uitdaging geeft!

Inhoud cursus

Tijdens deze cursus gaan we de basistechnieken van speuren aanleren en gaan we ze leren om geurconcentraties te verwijzen bij het onderdeel zoeken en speuren. Een ideale cursus voor als je thuis en tijdens je wandelingen mentale spellen aan je hond wilt aanbieden.

Deze cursus is geschikt voor elke hond. Ook voor revaliderende honden of senioren. In privélessen geef ik deze cursus ook regelmatig aan getraumatiseerde of onzekere honden. Door ze aan de slag te laten gaan met hun neus bouwen ze zelfvertrouwen op, maar vergeten ze vaak ook spannende factoren om zich heen in de omgeving, omdat ze gefocust zijn op het neuswerk op dat moment.

Een ontzettende leuke en dynamische cursus met hele interessante lesstof! Bij deze cursus ontvangen jullie ook lesmateriaal en geurmaterialen waar we mee gaan werken.

Vervolg op Neusspel 1

Ben je na Neusspel 1 nog niet uit gesnuffeld en wil je je hond nog meer uitdaging bieden? Ga dan lekker door! Na neusspel 1 kun je lekker doortrainen naar Neusspel 2,3 en 4! Meer uitdaging in de vorm van verschillende zoeklocaties, meer af- en verleiding en steeds kleiner wordende geurbronnen. Gun jezelf en je hond deze uitdaging en vooral dit plezier. 

 

 

Wil je meer weten of je aanmelden? Neem dan contact op via inge@maatwerkvooruwhond.nl

 

Inhoud

De cursus bestaat uit:

  • 5 wekelijkse lessen van 3 kwartier tot 60 minuten
  • Online theorieles van 20  minuten
  • Maximaal 4 combinaties per groep
  • Speurmateriaal
  • De lessen vinden plaats in Elst Gld of in de directe omgeving.
  • De kosten per cursus zijn €120,-
  • Let op: het volledige cursus geld dient voldaan te zijn voor aanvang van de eerste les.
  • Je inschrijving is pas definitief na betaling.
  • Algemene voorwaarden

Planning

Dag Datum Beschikbaarheid
Zaterdagochtend 10 uur Start 4 mei, einddatum 1 juni Maximaal 4 combinaties
Zaterdagochtend 11.30 uur ( let op, Neusspel 2) Start  4 mei, einddatum 1 juni Maximaal 4 combinaties
     

 

Mijn onzekere puber en ik zijn groot fan van Inge. Iedere les verbaas ik me erover met welke sprongen de hond vooruit gaat in haar vertrouwen. Inge neemt uitgebreid de tijd voor elke cursist, ze bouwt rust in en zorgt ervoor dat de lessen volledig aangepast zijn aan de behoeften van elke individuele hond. Heel fijn om op deze manier privélessen te volgen. Ook ik leer iedere keer weer nieuwe dingen om mijn hond steeds beter te begrijpen en begeleiden. Het is een feest om naar Inge te gaan!

Desna, onze husky van nu 1,5 jaar, piept en joelt wanneer ze alleen is. Nadat Inge bekeken heeft welk type verlatingsangst Desna heeft, zijn we aan de slag gegaan. Kleine, behapbare oefeningen, die passen bij onze wensen en haar karakter.
Ook geeft ze veel andere tips en handvaten met andere dingen waar we tegenaan liepen, zoals het moeilijke eten. Ik ben zelf fan van een holistische en zo natuurlijk mogelijke aanpak, fijn dat ze daar ook in meedenkt! Desna is blij met jou, en wij ook!

Enne, wat een leuke webshop met super artikelen 🤩

Inge is een zeer enthousiaste en gedreven trainer. Ze weet goed waar ze over praat en kan de honden goed lezen en inschatten. Je merkt echt dat ze plezier heeft in haar vak en dat ze energie krijgt van de mensen helpen. Ze is een heerlijk open persoon en het contact met haar voelt echt als gelijkwaardig, ze zou niet neerkijken op de situatie maar die samen met naar oplossingen zoekt. Ook gaat ze met liefde een stapje verder om te zorgen dat jij samen met je honden de doelen bereiken.