Maatwerk werkwijze

Trainen bij Inge Aarts | Maatwerk voor uw hond, betekent trainen volgens de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten. Zo wordt er gewerkt vanuit vertrouwen, verbinding en samenwerking. Bij voldoende aanmeldingen zijn er twee startmomenten per maand. Kijk voor de planning op de betreffende pagina.

 

Bob en Inge oefenen met poortje

Trainen bij Inge Aarts betekent

Lessen vol fun en persoonlijke aandacht.
Lessen op vaste- en praktijk locaties

Trainingsmethode Inge Aarts

Bij Inge Aarts | Maatwerk voor uw hond trainen we volgens de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten en methodieken die het welzijn van de hond vergroten. Dit betekent dat we motivatie- en beloningsgericht werken en dat we nooit werken vanuit fysieke of mentale intimidatie. We werken nooit met fysieke correcties. Samen gaan we op zoek naar de motivatie van de hond en welke emotie daarachter zit. Dit zetten we om in een trainingswijze waarbij we gebruik maken van de intrinsieke motivatie van de hond om iets wel of niet te doen. Dit doen we door het inzetten van diverse beloningen zoals voer-, spel-, omgevings- en sociale beloningen. Wanneer nodig leer ik je om de hond op een vriendelijke manier te begrenzen, zonder de inzet van fysieke correcties of correcties die de hond angst inboezemen.

Wil jij op een bewuste manier met je hond omgaan? Waarbij welzijn en hond vriendelijkheid centraal staan? Waarbij trainen leuk is? Dan ben je bij Inge Aarts | Maatwerk voor uw hond aan het juiste adres!

Werkwijze inschrijven

Bij Inge Aarts | Maatwerk voor uw hond starten we één keer per maand met een nieuwe groep. Dit betekent dat er geen of korte wachtlijsten zijn. We werken met vaste groepen, met uitzondering van de pré puberklas. In deze klas kun je na het volgen van een privéles instromen met je pup vanaf 14 weken.

Voor het instromen volg je altijd een privéles om jou en jouw hond goed voor te bereiden op de groepslessen. Deze privéles is verplicht en wordt van te voren in rekening gebracht. De kosten van een privéles bedragen €50,-. Deze les wordt in overleg met Inge Aarts gepland en is pas definitief na betaling. Dit geldt overigens voor alle lessen.

Via de mail schrijf je je in voor de betreffende groep waar jij wilt met je hond wilt instromen. Je kan op de planning zien of er plek is voor de cursus waar jij je voor wilt inschrijven. 
Na het ontvangen van jouw inschrijving ontvang je van Inge Aarts de bevestiging van inschrijving inclusief factuur en informatie boekje. Je plek is definitief na betaling van de cursus.

 

 

 

Mijn onzekere puber en ik zijn groot fan van Inge. Iedere les verbaas ik me erover met welke sprongen de hond vooruit gaat in haar vertrouwen. Inge neemt uitgebreid de tijd voor elke cursist, ze bouwt rust in en zorgt ervoor dat de lessen volledig aangepast zijn aan de behoeften van elke individuele hond. Heel fijn om op deze manier privélessen te volgen. Ook ik leer iedere keer weer nieuwe dingen om mijn hond steeds beter te begrijpen en begeleiden. Het is een feest om naar Inge te gaan!

Desna, onze husky van nu 1,5 jaar, piept en joelt wanneer ze alleen is. Nadat Inge bekeken heeft welk type verlatingsangst Desna heeft, zijn we aan de slag gegaan. Kleine, behapbare oefeningen, die passen bij onze wensen en haar karakter.
Ook geeft ze veel andere tips en handvaten met andere dingen waar we tegenaan liepen, zoals het moeilijke eten. Ik ben zelf fan van een holistische en zo natuurlijk mogelijke aanpak, fijn dat ze daar ook in meedenkt! Desna is blij met jou, en wij ook!

Enne, wat een leuke webshop met super artikelen 🤩

Inge is een zeer enthousiaste en gedreven trainer. Ze weet goed waar ze over praat en kan de honden goed lezen en inschatten. Je merkt echt dat ze plezier heeft in haar vak en dat ze energie krijgt van de mensen helpen. Ze is een heerlijk open persoon en het contact met haar voelt echt als gelijkwaardig, ze zou niet neerkijken op de situatie maar die samen met naar oplossingen zoekt. Ook gaat ze met liefde een stapje verder om te zorgen dat jij samen met je honden de doelen bereiken.