Inge Aarts Gepassioneerd hondentrainster en coach

Maatwerk voor uw hond; De hondenschool voor Driel, Elst, Heteren, Arnhem, Nijmegen en omstreken.

Over Inge, gepassioneerd hondentrainster & coach

Al zolang ik me kan heugen ben ik een echte dierenliefhebber. Opgegroeid met honden, katten, vogels en andere kleine dieren, was mijn leven rijk gevuld. Bij dieren vond ik mijn troost en veiligheid.

Als klein meisje wilde ik dierenarts worden, echter kan ik nog steeds niet goed tegen bloed. Ik bleef lang zoekende totdat ik op mijn 22e erachter kwam dat er opleidingen bestonden om van (in mijn geval) hondenliefde je werk te maken. Ik hoefde er niet lang over na te denken, stopte met de HEAO en ging dierverzorging studeren op de Helicon te Nijmegen. Tijdens deze opleiding behaalde ik mijn instructeursdiploma van de Martin Gaus academie, liep ik stage in een dierenasiel en bij een diensthondenkennel. Mijn passie kreeg eindelijk vorm en ruimte. Ik ging aan de slag bij KC Nijmegen en heb daar jaren les gegeven, van pups tot herplaatsers die nog nooit eerder les hadden gehad. Na een aantal jaar wilde ik meer leren en dook in dieper in het leren over gedrag van de hond. Ik kwam terecht op hondenschool de Laar, waar ik ging trainen en uiteindelijk een aantal jaar als zelfstandig trainer gewerkt heb. In de tussen tijd bleef ik opleidingen, workshops, cursussen, seminars en lezingen volgen om mijn kennis te blijven verdiepen en uitbreiden. Dit doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds.

In 2013 begon ik met Maatwerk voor uw hond. Ik koos voor deze naam omdat hondenwerk maatwerk is. Iedere hond is anders. Ieder mens is anders. Dit vraagt om Maatwerk en dit is wat ik wil blijven bieden. Daarom ook geen grote groepen, zodat er veel ruimte is en blijft voor die persoonlijke aandacht. Dat is waar ik voor sta.

Met mijn ruime ervaring in het lesgeven en het begeleiden van eigenaren en hun hond, doe ik ook veel ervaring op met mijn eigen honden. Naast dat ik het ontzettend leuk vind om met mijn honden bezig te zijn, blijf ik ook van mijn eigen honden leren. Ook dit kan ik weer toepassen in mijn werk.

Naast hondengedragsbegeleider ben ik ook afgestudeerd als sociaal werken en coach. Ook dit kan ik goed toepassen in mijn honden werk, wat niet alleen maatwerk is, maar soms ook mensenwerk.

Ik hoop jou en je hond snel te mogen begroeten bij Maatwerk voor uw hond.

 

 

Opleiding en (werk)ervaring

Werkervaring

Eigenaar maatwerk voor uw hond 2013 – heden
Zelfstandig instructeur Kynodogs 2021 – heden
Medewerker RIBW 2020 – 2023
Instructeur Dutch Cell Dogs 2019 – 2020
Zelfstandig instructeur Hondenschool de Laar 2012 – 2014
Zelfstandig instructeur KC Nijmegen 2008 – 2012

Beroepsopleiding

HBO Social Work, zorg en welzijn
Creatief coachen van collega’s en cliënten, keuze module HBO social work
Minor ‘coachen medewerkers (vrijwilligers, mantelzorgers) binnen zorg en welzijn
Kindercoaching met hond, Coachen met honden
Lezing Peer van der Helm, georganiseerd door Hond-Kat
Basis topdogopleiding
Dog assisted intervententions level 1 DAI academy

Opleiding honden en gedrag

Mbo-4 manager dierverzorging
Martin Gaus: kynologisch instructeur I&II
BAT Instructor Course
Karen Pryor E- course
BAT puppy course
Workshop ‘de hond en zijn hersenen’, Marcel Nijland
Lezing ‘dominantie’ tijd voor verandering’, Monique Bladder
Workshop ‘werken met complementaire middelen’
Workshop ‘spekkie voor je Bekkie’, Judith Lissenberg
Lezing Nando Brown
Workshop ‘rally course’
Worskshop ‘detectie’ Wesley Vischer
Workshop ‘hersenwerk’, Marleen van Baal
Instructeurs cursus ‘actief met inzicht’
Workshop ‘balans en coördinatie”
Workshop ‘praktijkspeuren’
Seminar ‘Kay Laurence’, Dutch Cell Dogs
Workshop ‘puberperikelen’, Judith Lissenberg.
Honden trainen voor professionals, Tinley academie
Diverse online cursussen van Absolute Dogs
In opleiding tot coach pijn bij honden bij Michelle Vrolijk
Lezing pijn bij honden, Michelle Vrolijk
Lezing de angstige hond, het angstige brein Petra Driessen
Seminar angst bij honden, Petra Driessen
Webinar About Giardia, Amber Batson
Cursus Do As I Do, DAI academy
Seminar knpv zoekprogramma, Ad Versteijnen
Lezing connectie methode Geert de Bolster
Webinar Good Food en functional toppings, Wildebeest Coaching en Ingrid Smolders
Webinar De invloed van voeding op gedrag, Ingrid Smolders
Optimaliseer je puppycursus, Martin Gaus Academie
Webinar Intact Dogs, Grisha Stewart
Lezing Allergie en intolerantie, Lotte Botter

Volg me op Social Media

Wil jij op de hoogte blijven van Maatwerk nieuwtjes en of tips? Volg me dan op Facebook en/of Instagram.